Policajti na zadržanie zlodejov nafty použili varovné výstrely

19.12.2012 Piešťany

Veľké Orvište 18. decembra (TASR) – Štyri z ôsmich prinesených nádob sa podarilo štyrom zlodejom naplniť kradnutou naftou, kým ich pri tom neprichytili policajti.

Muži z Veľkého Orvišťa pri Piešťanoch sa v uplynulom týždni rozhodli takto ľahko prísť k palivu, avšak pohyb podozrivých osôb v bývalom areáli družstva na ich nešťastie nahlásil občan.

Muži si na družstve vyhliadli odstavené nákladné autá a začali z neuzamknutej palivovej nádrže Iveca pomocou prinesenej hadice prečerpávať naftu do plastových bandasiek. Keď ich polícia pri tom vyrušila, pokúsili sa o útek.

"Na ich zadržanie boli použité aj varovné výstrely do vzduchu. Dvoch mužov vo veku 21 a 26 rokov chytili policajti priamo na mieste, 31-ročný sa neúspešne pokúsil utiecť a 28-ročného zadržali nasledujúci deň. Poverený príslušník obvodného oddelenia polície v Piešťanoch obvinil všetkých štyroch mužov z Veľkého Orvišťa z prečinu krádeže. V prípade uznania viny im hrozí odňatie slobody na dva roky," informovala dnes TASR krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.
 

Vyberte región